top of page

Lesbrieven

Om alvast in de stemming te komen kun je hier verschillende lesbrieven downloaden. Je krijgt hierdoor een helder idee van hoe een les kan worden opgezet. 

 

Omslag_Ikzagtweeberen2.jpg

Preview uit

Ik zag twee beren filosoferen

Deze lesbrief omvat de eerste pagina's van het boek Ik zag twee beren filosoferen, een instructieboek voor leerkrachten, geschreven door Sabine Wassenberg en Maaike Merckens. Meer over het boek. Een deel van de inleiding in filosoferen met kinderen en vijf volledige lessen. 

Ik zag twee beren filosoferen_cover.jpg

Preview

Ik zag twee apen wetenschapen

Ik zag twee apen wetenschapen is hetzelfde in opzet als het Berenboek hierboven, maar gericht op filosoferen over wetenschap zelf (Moeten we grenzen stellen aan wetenschap? Wanneer is iets waar?), maar ook over logica en verschillende wetenschappen die op de middelbare school als vak gegeven worden. Geschikt voor V.O. dus, maar ook voor plusklassen. In deze preview krijg je 4 gratis lessen.

Cover De Zoon van de Gazelle.jpg

Lesbrief bij

De Zoon van de Gazelle

De Zoon van de Gazelle is door Sabine Wassenberg geschreven. In dit filosofische prentenboek (9+) staan na ieder hoofdstuk vragen om over te filosoferen met kinderen. Meer over het boek. Lesbrief bevat een introductie over kinderfilosofie en verdiepende vragen en werkvormen bij drie hoofdstukken.

omslag.jpg

Filosofische vragen bij

Philo &  Sophia

Voor de jongere leerlingen (6+) schreef Sabine Wassenberg het prentenboek Philo & Sophia, over twee kinderen die in korte hoofdstukken Jip en Janneke 'avonturen' beleven, waarover je met (je) kind(eren) een filosofisch gesprek kunt aanknopen. Als de vragen niet vanzelf opkomen, is hier een voorbeeld met een vraag bij elk hoofdstuk en 3 tips over hoe je kunt filosoferen met je kind. 

bottom of page