top of page

Kinderfilosoof level 1 registratie

Wie 4 trainingsdagen van deze Opleiding Kinderfilosofie heeft gevolgd kan zich laten registreren als Kinderfilosoof Level 1. Dit staat goed op je CV en werkt in je voordeel als je je hard gaat maken om kinderfilosofie een grotere rol te laten spelen op jouw school. Ook kun je je, als je lid  bent van Centrum Kinderfilosofie op het platform van de website van Centrum Kinderfilosofie profileren als Kinderfilosoof level 1. Lees hier de procedure.

Procedure level 1

Stap 1

Je hebt minimaal vier trainingsdagen gevolgd bij een gekwalificeerde opleiding
(in ons geval de Opleiding Kinderfilosofie).

Stap 2

Je laat de opleider (trainers) weten dat je je wilt kwalificeren voor level 1.

Stap 3

De opleider stuurt jou een link naar een online invulformulier toe (waar je ook bestanden kunt uploaden) toe, en een betaallink à 75 euro (voor beoordelings- en administratiekosten assessmentcommissie).

Stap 4

Je vult alle vragen van het invulformulier in en upload je bijlagen zoals geluids- of videobestanden.

Stap 5

Binnen een maand ontvang je een beoordeling (wel/niet voldaan aan de kwalificaties voor level 1). Indien voldaan, dan ontvang je van de Opleiding Kinderfilosofie een persoonlijk certificaat ‘Kinderfilosoof level 1’.

Stap 6

De Opleiding Kinderfilosofie stuurt jouw naam door naar de assessmentcommissie. De assessmentcommissie geeft deze namen door aan het Centrum Kinderfilosofie, voor opname in het beroepregister voor Kinderfilosofen level 1. Het is mogelijk dat jouw aanmelding door de assessmentcommissie wordt behandeld, dit gaat steekproefgewijs. 

Stap 7

Level 1 geeft je toegang tot het platform voor kinderfilosofen van het Centrum Kinderfilosofie (CK) waar jouw zelf ingestuurde profiel vindbaar is voor opdrachtgevers. Bij het CK kun je netwerkbijeenkomsten gratis bijwonen, ontvang je de nieuwsbrief van CK en heb je toegang tot de kennisbank en ben je onderdeel van het netwerk kinderfilosofen. Zo maken we als beroepsgroep een vuist om kinderfilosofie een plek te geven in het onderwijscurriculum. Kosten: 150 euro inclusief BTW per jaar.

bottom of page